3 Μαΐου 2006

ΤΑ ΝΕΑ 18/4
είπα να μην το λογοκρίνω...


Ο... ήλιος μπήκε στα γραφεία του ΠAΣΟK

Σύγχρονες και μοντέρνες οι νέες Tοπικές

ΒΟΥΛΑ ΚΕΧΑΓΙΑ
Γραφεία... πολυεθνικής θυμίζουν οι χώροι που στεγάζουν τις Τοπικές Οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ. Οι εγκαταστάσεις τους είναι πολυτελείς, μοντέρνες, άνετες, σύγχρονες και δεν θυμίζουν σε τίποτα τα παλαιού τύπου παραδοσιακά κομματικά γραφεία.
Το πρώτο ανακαινισμένο γραφείο του ΠΑΣΟΚ θα λειτουργήσει πιλοτικά από την Τρίτη του Πάσχα στο Ίλιον (πεζόδρομος Νέστορος), ενώ τα εγκαίνιά του θα γίνουν εντός του Μαΐου από τον Γιώργο Παπανδρέου. Σε λίγες ημέρες θα παραδοθούν και τα νέα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Τούμπα Θεσσαλονίκης.
Ο σχεδιασμός των νέων γραφείων έγινε βάσει διαγωνισμού που προκήρυξε η Χαριλάου Τρικούπη - βραβεύθηκαν οι τρεις καλύτερες προτάσεις - με σκοπό «την προσβασιμότητα στους πολίτες και την επιβεβαίωση του θεσμού της συμμετοχικής δημοκρατίας».
«Πιλότος» το Ίλιον
Ο χώρος που στεγάζει την Τοπική Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ στο Ίλιον (φωτό δεξιά) είναι μία αίθουσα 100 τ.μ. που μάλλον μοιάζει με αίθουσα ψυχαγωγίας. ενώ θα λειτουργεί βιβλιοθήκη από την οποία θα μπορούν να δανείζονται βιβλία οι κάτοικοι της περιοχής. Επίσης, θα υπάρχει και ειδική πτέρυγα με έργα συγγραφέων που έχουν δεσμούς με τη Δυτική Αθήνα. Από την Οργάνωση θα διατίθενται τοπικές εφημερίδες για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με ότι συμβαίνει στην περιοχή και φυσικά, πολλοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές για όσους θέλουν να... σερφάρουν στο Διαδίκτυο.
Στα γραφεία της νέας Οργάνωσης δεσπόζουν δύο γιγαντοοθόνες, η μία εκ των οποίων θα μεταδίδει σε 24ωρη βάση χρηστικές πληροφορίες. H δεύτερη θα χρησιμοποιείται κυρίως για προβολές. Το πράσινο, χαρακτηριστικό χρώμα του ΠΑΣΟΚ, καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο όπου κυριαρχεί το λευκό, ενώ το πάτωμα έχει επενδυθεί με ανοιχτόχρωμο ξύλο.
«Επιδιώκουμε να ανήκει σε όλους και να προσφέρει πολιτισμό. Να είναι ένας χώρος οικείος και ανοιχτός σε όλους, που προσκαλεί διακριτικά και επιτρέπει να φύγεις εύκολα», λέει ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Δυτικής Αθήνας, Θόδωρος Καπετανάκης.

1 σχόλιο:

evee είπε...

Κώστα και Μυρτώ συγχαρητήρια! Θα τα πούμε από κοντά στα εγκαίνια.

:)