1 Οκτωβρίου 2010

Χάρτινο εστιατόριο (2007)CONCEPT

"Φαγάδικο / κουζίνα στην οποία να δημιουργώ συνέχεια / ξεχωριστό μαγαζί / ελεύθερη τέχνη / ανοιχτή κουζίνα / ελαφριά σπιτική κουζίνα / πρακτική που δεν διδάσκεται / ζωντανά πράγματα / να φάω πολύ και να μην σκάω / ακούω ελληνικά, παλιά λαϊκά, ρεμπέτικα, παλιά ροκ, δημοτικά / αγαπημένη ταινία ο Ζήκος / δεν μπορώ να κάτσω σε ένα μέρος / μ’ αρέσει το κόκκινο γιατί είναι πολύ ζωντανό / τατουάζ / θέλω να πλένουν τα χέρια πριν φάνε / είναι ιεροτελεστία / δεν με απασχολεί πώς θα είναι ντυμένοι / όλον τον κόσμο θα ήθελα να ταΐσω


Κάθε κομμάτι καταλήγει καλλιτεχνικά / άχρηστο πράγμα χωρίς μορφή να παίρνει μορφή / μουσική και ξένα και ελληνικά / εγώ κάνω την κάθε μέρα γιορτή / δεν μπορώ να φάω αν δεν συζητώ / αγαπημένα χρώματα άσπρο, μαύρο και κόκκινο / πολύ ωραία ατμόσφαιρα / τι φοβερό τραπέζι, τι φοβερό φαγητό / το εστιατόριο να κεντρίζει το ενδιαφέρον σε κάποιον όταν αυτός γυρνάει το κεφάλι / έντονα φώτα / ένα μαγαζί να λάμπει / άρωμα, γεύση, προσωπικότητα."

Το εστιατόριο προβάλλει μια κουζίνα η οποία βασίζεται στην πολυσυλλεκτικότητα, τα φρέσκα υλικά, τα διαφορετικά πιάτα, την ανανέωση των γεύσεων και των προτάσεων. Ο χώρος ακολουθεί τις ίδιες αρχές. Λέξεις που χαρακτηρίζουν το χώρο: ιδιαίτερος, εναλλακτικός, ζωντανός, άμεσος, φρέσκος, φωτεινός, σαφής, άνετος, ζεστός, οικείος, δυνατός.

Ο ίδιος ο χώρος αποτελείται από δύο βασικές περιοχές. Την κουζίνα και το χώρο εστίασης. Η κουζίνα εκτείνεται κατά μήκος της μίας πλευράς από την μπροστά έως την πίσω όψη και είναι ανοιχτή στο μεγαλύτερο μέρος της. Η διαδικασία προετοιμασίας και παρασκευής του φαγητού είναι εμφανής και σαφής σε όλους τους πελάτες. Με αυτόν τον τρόπο τονίζεται η καθαριότητα και η ειλικρίνεια της παραγωγής του φαγητού. Ο χώρος εστίασης έχει διώροφο ύψος, ανοίγεται μπροστά και πίσω με μεγάλα υαλοστάσια και με αυτόν τον τρόπο γίνεται άνετος και φωτεινός.

Στον μεγάλο τοίχο απέναντι από την κουζίνα υπάρχει ένα graffiti. Το graffiti είναι μια τέχνη που βασίζεται στην ένταση της επικοινωνίας, στην ταχύτητα της έκφρασης και απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό, ουσιαστικά σε όλους. Στο κέντρο του χώρου εστίασης κρέμονται τέσσερα υπερμεγέθη φωτιστικά. Αυτά με το μέγεθός στους τονίζουν την κλίμακα του χώρου και με τον σχεδιασμό τους το προφίλ του εστιατορίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: