10 Ιουνίου 2011

SI DOUX ΙΙ (2009)
Εργοδότες: Σ. και Χ. Κουτροπούλου
Aρχιτέκτονες: Κώστας Τσιαμπάος, Μυρτώ Κιούρτη
Κατασκευή: Δημήτρης Βλαχάκης
Οπτική Επικοινωνία: queenstudio

Αίτημα 1: Ποιότητα υλικών - ποιότητα κατασκευής.

Αίτημα 2: Ποιότητα στην εργασία.
'Η δουλειά μας δεν είναι ντροπή, είναι τιμή μας'. Όλα τα υλικά που μπαίνουν στον χώρο είναι επαγγελματικά και υψηλής αντοχής. Δεν επιλέγουμε υλικά ή έπιπλα που μοιάζουν ωραία αλλά φθείρονται, δεν κάνουν για την δουλειά που τα θέλουμε, δημιουργούν πρόβλημα μέσα στην καθημερινότητα. Συνεργαζόμαστε με τους κατασκευαστές των επίπλων και των συσκευών για την άρτια εικόνα του συνόλου. Ο χώρος σχεδιάζεται με γνώμονα την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη λειτουργικότητα του χώρου. Δίνεται έμφαση στην λεπτομέρια της κατανομής συσκευών - προϊόντων - αποθηκευτικών χώρων έτσι ώστε να έχουμε βέλτιστες συνθήκες εργασίας και άνετη αίσθηση των επισκεπτών.

Αίτημα 3: Αποδοχή της καθημερινότητας.
'Συμφιλίωση με την καθημερινότητά μας'. Δεν εξωραΐζουμε τα πράγματα. Δεν τα κρύβουμε. Αποδεχόμαστε τα πράγματα όπως είναι. Έχουμε προβλέψει τον χώρο τους και με την πρόβλεψη αυτή αποδίδουμε σεβασμό στην απλή καθημερινότητα.

Αίτημα 4: Τα πρόσωπα και ο χώρος τους.
'Εδαφοκυριαρχία'. Καταργούμε τον σερβιτόρο που δεν έχει δικό του σημείο αναφοράς. Κάθε εργαζόμενος έχει τον προσωπικό του χώρο, αναφέρεται στους δικούς του πελάτες, είναι υπεύθυνος για τον χώρο στον οποίο είναι κύριος. Υπάρχει συνεργασία ανάμεσα στους εργαζόμενους, δίκαιη κατανομή υποχρεώσεων και δικαιωμάτων.

Αίτημα 5: Αλληλοσεβασμός.

Φωτογράφηση Νίκος Ψαθογιαννάκης - idstudio

Δεν υπάρχουν σχόλια: