25 Απριλίου 2018

adff / workplaceΑυτό το Σάββατο 28/4 στις 18.30 θα προβληθεί στο Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς η ταινία Workplace στο πλαίσιο του architecture & design film festival που γίνεται, για πρώτη φορά, στην Ελλάδα.

WORKPLACE

Έτος: 2017
Διάρκεια: 77 λεπτά
Χώρα: Ιταλία
Σκηνοθεσία: Gary Hustwit

To «Workplace» είναι ένα ντοκιμαντέρ για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του γραφείου. Εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων ξοδεύουν δισεκατομμύρια ώρες σε γραφεία καθημερινά. Πώς μπορούμε να κάνουμε καλύτερους χώρους γραφείων για να δουλέψουν και να συνεργαστούν; Ποιο είναι το επόμενο κύμα ψηφιακών εργαλείων για τη σύνδεση του γραφείου, της πόλης και του πλανήτη; 
Πώς έχει εξελιχθεί το εργασιακό περιβάλλον τα τελευταία 100 χρόνια; Χρειαζόμαστε στ΄ αλήθεια ακόμη γραφεία; 
Ο δημιουργός Gary Hustwit (Helvetica, Objectified, Urbanized) ακολουθεί το σχεδιασμό και την κατασκευή της έδρας της R / GA στη Νέα Υόρκη, όπου η εταιρεία και οι Αρχιτέκτονες Foster+Partners, διερευνούν τη διασταύρωση του ψηφιακού και του φυσικού χώρου. Το «Workplace» είναι μια ματιά στη σκέψη και τον πειραματισμό που εμπλέκονται στην προσπάθεια να δημιουργηθεί η επόμενη εξέλιξη αυτού που θα μπορεί να θεωρηθεί ως γραφείο.

Μετά το τέλος της ταινίας θα συζητήσουμε με την Όλγα Βενετσιάνου για τους νέους χώρους εργασίας και τις προκλήσεις του μέλλοντος στον σχεδιασμό χώρων δουλειάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: